Overgewichtcoach2019-05-03T13:40:41+00:00

Wie ben ik?

Ik ben opgeleid tot coach en tot NLP-master. NLP staat voor NeuroLinguistisch Programmeren. Van huis uit ben ik bioloog, dus ik weet hoe fysiologische en biochemische processen in het lichaam werken. Ik ben tevens opgeleid tot gewichtsconsulent. Mijn hele leven ben ik geïnteresseerd geweest in voeding en ik lees alles wat er over voeding en voedsel in kranten en tijdschriften wordt geschreven. Ik ben zelf een jaar of 10 geleden 10 kilo afgevallen enkel en alleen door 3 goede maaltijden per dag te eten, geen tussendoortjes te eten en te matigen met alcohol en kaas.

Hoe ik je help

Ik coach je bij het afvallen. Ik doe dat niet met dieetvoorschriften; meestal weten mijn cliënten prima wat ze wel en niet moeten eten. Ik doe een beroep op je brein. In je brein heb je allerlei zaken opgeslagen zoals overtuigingen hoe je jezelf vindt (vaak: niet goed genoeg). Het brein kent  koppelingen die maken dat je eet op een moment dat je geen honger of trek hebt (kopje koffie: koekje). Of je eet of depressiviteit of verdriet of woede ‘weg’. Dieetregels hebben dan geen zin. We onderzoeken samen hoe je de oorzaken aanpakken.

Ik help je met NLP-technieken en gedragsveranderingstechnieken. Wat houdt dat in? Ik maak samen met jou nieuwe koppelingen in je brein (ook wel ankers genoemd).  Ik help je nieuwe overtuigingen in de plaats te laten komen van de oude. Ik heb oefeningen die lekker eten minder aantrekkelijk maken. Ook trancetechnieken, die je onderbewuste aanspreken, kunnen onderdeel uitmaken van mijn instrumentarium.

Ervaringen van anderen

Veel mensen gingen je voor. Allemaal hadden ze veel baat bij overgewichtcoaching.
Lees hieronder hun verhalen.

“Eten deed ik op bepaalde plekken in het huis. Aan die plekken was de drang naar eten, zeg maar gerust vreten gekoppeld. Ik heb die plekken afgeschaft en doe nu andere dingen dan eten! Ik ben al 5 kilo kwijt!”
Jantine